Klanten

Het brede palet aan klanten laat zien dat Mobility Concept oplossingen heeft voor ieder type organisatie, van multinational tot midden- en kleinbedrijf, en voor iedere sector. Onze klanten variëren van financiële dienstverlening tot de overheid, en van zakelijke dienstverlening tot de zorgsector.

Schiphol Go: mobiliteitsmanager in de cloud

In de Schiphol Go app houden de paar duizend medewerkers van de Schiphol Group zelf bij wanneer ze een dag thuiswerken en hoe ze naar hun werk reizen of naar een zakelijke afspraak. De app geeft een actueel overzicht van alle verschillende manieren van reizen en de CO2 voetafdruk. Omdat de app zo veel administratief werk voor Schiphol overneemt, wordt het een stuk makkelijker om werknemers flexibeler te laten reizen. Alle werkgevers in het Schiphol-gebied kunnen gebruikmaken van de mobiliteitsapp voor hun eigen werknemers. Download hier het bericht over de lancering van het Schiphol Go platform in de nieuwsbrief van Groot Schiphol Bereikbaar.

Capgemini: bonus-malus leasebudget prikkelt tot ander reisgedrag

Medewerkers van Capgemini kunnen met een mobiliteitsbudget voor een leaseauto of eigen vervoer kiezen. Als ze voor een leaseauto kiezen, krijgen ze een bonus-malus leasebudget. Capgemini prikkelt zo leaserijders tot ander reisgedrag: goedkoper tanken, minder privékilometers rijden en zuiniger rijgedrag worden beloond. Door de grote schaal en innovatieve manier van werken, heeft Capgemini in 2013 de International Fleet Innovation Award gewonnen. Capgemini introduceerde het bonus-malus leasebudget in samenwerking met Mobility Concept; de organisatie beheert het budget met onze online applicatie Mobility Portal.

Rabobank Rotterdam: minder autokilometers door mobiliteitsbudget

Met een mobiliteitsbudget combineren werknemers van Rabobank Rotterdam de leaseauto met andere vervoersmogelijkheden. Met behulp van financiële prikkels stimuleert de organisatie het reizen met het OV, carpoolen en uitlenen van de leaseauto. Een online dashboard geeft de werknemers inzicht in hun reizen en kosten. Dit zorgt voor meer bewustzijn over autokosten en alternatieve reismogelijkheden binnen de organisatie en leidt tot minder autokilometers, minder reizen in de spits en meer reizen met het openbaar vervoer. Na het succesvolle resultaat in 2013 heeft de organisatie het budget voortgezet, is de toekenningsregeling voor leaseauto’s aangescherpt en is er een afzieregeling voor leaseauto’s ingevoerd.

Arval: digitaal mobiliteitsplatform Arval Mobility Link

Voor leasemaatschappij Arval, onderdeel van BNP Paribas, heeft Mobility Concept het digitale mobiliteitsplatform Arval Mobility Link ontwikkeld. Het platform geeft Arval de mogelijkheid de focus te verbreden van leaserijders naar werknemers. Zo kan de leasemaatschappij met het platform haar klanten oplossingen op maat bieden, en krijgen werknemers meer vrijheid en flexibiliteit in hun mobiliteitskeuze. Binnen het platform kan een organisatie voor elke werknemer een persoonlijk budget instellen en de mobiliteitsuitgaven beheren. Zakelijke reizen kunnen automatisch worden geregistreerd; kosten die een werknemer zelf betaalt, zoals voor een taxi, kunnen ook worden ingevoerd.

De Verkeersonderneming: Proeftuin ‘Anders omgaan met de leaseauto’

Hoe verander je het gedrag van leaserijders? Dat is de kernvraag bij de Proeftuin ‘Anders omgaan met de leaseauto’ van de Verkeersonderneming. Mobility Concept heeft met zeven gerenommeerde bedrijven de proeftuin voorbereid. Voor elk bedrijf ontwikkelen wij een mobiliteitsbudget op maat, met business case. Deelnemers aan de proeftuin, waaronder Rabobank Rotterdam en Van Hattum en Blankevoort, maken gebruik van Mobility Portal.

Engie: kosten- en miliebewuster gedrag

“Wij streven naar kosten- en milieubewuster gedrag bij het gebruik van leaseauto´s. Het mobiliteitsbudget zien we als een instrument om dat te bewerkstelligen.” Engie stimuleert het samenrijden met collega’s en uitlenen van leaseauto’s. Het autogebruik wordt transparanter. “We maken nu afspraken met elkaar over bijvoorbeeld het te rijden aantal privékilometers terwijl we geen zicht hebben op het werkelijke aantal kilometers. Als dat transparant wordt, zijn er interventies mogelijk (bijvoorbeeld bonus-malusconstructies).”

DSM: minder fileleed en minder impact op het milieu

“DSM is ervan overtuigd dat duurzaamheid van cruciaal belang is voor de toekomst. Daarom heeft DSM een aantal ambitieuze doelstellingen geformuleerd op het gebied van duurzaamheid.” De aanpak voor meer flexibiliteit om het juiste vervoermiddel kiezen, levert de werknemers van DSM niet alleen meer gemak op; het zorgt ook voor minder impact op het milieu, minder fileleed en mogelijke kostenbesparingen. “Voordelen voor people, planet én profit dus.” DSM werkt de ervaringen opgedaan in Limburg uit voor een flexibele, moderne leaseregeling voor heel Nederland.

EY: flexibeler werken – op kantoor, bij de klant of thuis

“Slim Leasen biedt EY kansen om kennis te ontwikkelen rondom nieuwe vormen van mobiliteit, gericht op het verhogen van de productiviteit van medewerkers.” Het idee van Slim Leasen is dat wie minder met de auto reist of voor alternatief vervoer kiest, daarvoor beloond wordt. “Dankzij bewustwording van en inzicht in hun reisgedrag kunnen medewerkers gerichter kiezen waar zij werken – op kantoor, bij de klant of thuis – en wanneer ze daarvoor op pad gaan.”

Strukton: duurzame oplossing even belangrijk als economisch rendement

“In ons werk weegt economisch rendement even zwaar als het leveren van duurzame oplossingen. Vanuit dit perspectief vinden we het ook belangrijk om de CO2-uitstoot van ons bedrijf te verminderen. Een van de speerpunten is daarbij de leaseauto, omdat leaseauto’s voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor onze CO2-uitstoot.” Strukton test het mobiliteitsbudget en verwacht dat dit een goede bijdrage levert aan de uitstootvermindering van CO2.

Ballast Nedam: meer fietsverkeer tussen bouwlocaties

Met het persoonlijk mobiliteitsbudget geeft Ballast Nedam leaserijders inzicht in hun verbruik en daarmee samenhangende uitstoot en kosten. Het biedt de organisatie ook de mogelijk te onderzoeken of ze de mobiliteit van werknemers beter kunnen laten aansluiten op hun wensen. “Specifiek voor het project A2 Maastricht komt daar nog de wens bij om medewerkers vaker gebruik te laten maken van de fiets voor het verkeer tussen de diverse bouwlocaties.”

Grote zorgdienstverlener: Online beheer reiskosten en declaraties

Medewerkers van een grote zorgdienstverlener bepalen zelf hoe zij reizen: met de eigen auto, het openbaar vervoer, deelauto of elektrische fiets. De mobiliteitskaart registreert reizen met het openbaar vervoer. Medewerkers geven overige reizen zelf online door in Mobility Portal. Daar hebben zij 24/7 inzicht in al hun reizen. Leidinggevenden kunnen de reizen online goedkeuren. De salarisadministratie ontvangt de declaraties periodiek en volledig geautomatiseerd.

Slim Leasen voor Maastricht-Bereikbaar

Leaseautorijders in Zuid-Limburg testen een persoonlijk budget waarmee zij hun reiskosten kunnen betalen. Wie minder met de auto reist of alternatief vervoer kiest, krijgt daarvoor een beloning. Slim Leasen is onderdeel van het Programma Beter Benutten Maastricht-Bereikbaar. De pilot maakt gebruik van het online mobiliteitsplatform van Mobility Concept. De leaseautorijders zijn positief en ook geven ze een hoge beoordeling voor het mobiliteitsbudget als toekomstige arbeidsvoorwaarde.

Ook klant worden?

Controleer of het formulier goed is ingevuld Is de captcha ingevuld? Uw formulier wordt verzonden, een ogenblik Bedankt voor uw verzoek, wij nemen contact op Het formulier kon niet worden verzonden

Route en contact

Adres
Kinderhuissingel 1-E
2013 AS Haarlem
023 8200 985